ICET material pdf

1.A cricket team won 40% of the total number of matches it played during a year. If it lost 50% of the matches played and 20 matches were drawn, the total number of matches had played by the team during the year was;

1. 2oo          2.   400        3.  150           4.    40

ANS:  1

2.If the price of banana is reduced by 12. 5%, a person is able to buy 2 dozen more for  RS. 96. Find the reduced price per dozen.

1. 12               2. 18            3.  6               4.  14

ANS:  2

3.A. reduction of  21% in the price of wheat enables a person to buy 10.5 Kg more for Rs. 100. What is the reduced price per Kg ?

1. Rs. 2            2. RS.2.25       3. Rs.2.30         4. Rs. 2.50

ANS:  1

4. The salaries of A and B together amounts to Rs. 2,000. A spents 95% of his salary and B, 85% of his salary. If now their savings are same, what is A’s salary?

1. Rs.. 1,500          2. Rs. 1,250        3. Rs. 750      4. Rs. 1,600

ANS:  1

5. In an examination, there are 3 papers of Mathamatices of 100 marks each. A boy secures 60% in the first and 70% in the second paper. In order to score 70% on the aggregate, the percentage of marks he should secure in third page will be

1. 90%            2.     80%            3.     75 %              4. 70%

ANS:2

6.A man spends 75% of his income . His income increased by 20% and his expenditure is also increased by 10% .Find the percentage increase in his savings.

1.3o%          2.50%       c.75%     d.None

ANS:3

7.The population of a town is 8,000. If the males are increased by 6% and the females by 10% ,the population will be 8,600.find the number of females in the town.

1.3,000  2.2,500    c.35,00    d.4,000

ANS:1

8.In an examination 2,500 students appeared .1/5 of them were girls and the rest boys. 20% of the girls happened to failed and 10% of the boys to fail. What was the pass percentage of the whole?

1.76     2.65   3.60   4.88

ANS:4

9.A man pays 5% of  his salary as tax. If after spending 95% of the remander he has Rs.114.what is his salary before taxation?

1.Rs.1,500   2.Rs.1,600    3.Rs.1,880 4.Rs.2,400

ANS:4

10.When 60 is subtracted from 60% of a number, the result is 60.What is the number?

1.180     2.250     3.200    4.140

  ANS: 4

Speak Your Mind

*