ICET Model Papers

  • If 6 ¼% of a nymber is 1000,then  what is 25% of three times of that number ?

1.1200            2. 2400         3.  24000       4. 12000

ANS: 4

  1. In a survey it is found that only 20% of the population was keeping normal health, of the rest 50% was suffering from Tuberculosis, 20% from Malaril and the remaning with Blood Pressure. The percentage of the  total population that was suffering from Tuberculosis is:
    1. 20%         2.  30%      3. 40%             4.  60%

ANS: 3

3.The rate of sugarincreases by 20%. How much percentage should the consumption be decreased so that there is no increase in expenditure?

  1.  20%        2. 16 1/3%     3. 16 2/3%       4.  2

ANS:  3

4.The income of a person is Rs. 1000. He spends 62% for food and clothing and pays 16 % towards rent, 50% of the remaining is his savings. How many rupees the person saves?

1, Rs, 280       2.  Rs. 110         3.  Rs. 220        4. Rs. 210

ANS: 2

5. If 6 is x% of 24 and if y is 25% of 96 then

1. x>y             2.  Y>x         3.  X=y          4. X+y=10

ANS:1

6. From a container having pure liquid, 20% are replaced by water and the process is repeated three times. At the end of third operation,the purity of liquid will be

1. 40%     2. 51.2%          3. 48.8%     4. 50%

ANS: 2

7. 2.5% of the value of a property is Rs.5,000. The value of the property is (in Lakhs) :

1.  2.5              2.  3.0              3.    1.5           4.      2.0

ANS: 4

8. A man’s salary is increased by 15 %. If he  eams Rs.3000, What is his new salary?

1. Rs. 3,015     2.  Rs. 3,450    3. Rs. 4,450          4. Rs.3,800

ANS: 2

9. In Hyderabad 90% of the people own a car, 15% of the people own a motorcycle. If the people in Hyderabad own eit9her a car or a motorcycle or both, what percent of the people in Hyderabad own both car and motorcycle?

1. 20%            2. 10%          3. 18%              4. 5%

ANS: 4

10. In a firm with 200 employees, 25%  are women. If the firm has 20 people  in the drafting department of whom 85% are wome. What percentage of the men employed by the firm are drafting department?

1. 2%          2.  1.5%          3.  6%           4.3%

ANS: 1

Speak Your Mind

*