icet model papers with solutions free download

  1. In an examination, 47% failed in English and 54% failed in Mathematice, Find the pass percentage in both the subjects if 31% failed in both subjects.

30%    2.      53%            3.    37%              4.  70%

ANS: 1

2.In an examination, 40% of the students failed in Maths.  30% failed in English and 10% failed in both. Find the percentage of students who passed in both the subjects.

1. 20%            2.    40%         3.    60%       4.50%

ANS:2

 

3.In an examination, 70% of the candidates passed in English and 65% passed in Maths. If 27% failed in both, find the pass percentage who passed in both subjects.

  1. 72%           2.     62%        3.   68%          4.82%

ANS:  2

4.In a certain office, 72% of the workers prefe, tea and 44% of the workers preler coffee. If each of them prefer tea or coffee, 40like both, then the total number of workers in the office;

 

1. 200          2.  240         3.     350           4.  320

 

ANS: 3

 

5.There are 600 boys in a hostel. Each plays either Hockey or Football or both. If 75% play Hockey and 45% play Football, how many play both?

 

  1. 48             2.     60            3.       80                  4. 120

ANS:  4

 

6.300 gms of sugar solution has 40% sugar in if. How much sugar must be added to make it 50% in thesolution?

1. 10gms           2.  40gms         3.  60 gms           4.  80 gms

ANS:  3

7.40 litres of a mixture of milk and water contain 10% of water. How much water must be added to make it 20% in the new mixture

1. 5 lit          2.  10 lit      3. 8 lit         4. None

ANS:  1

8.A mixture of 70 litres of milk and water contain 10% water . How much water must be added to mixture so as to make water content equal to 12 ½% ?

  1. 2 lits      2.   4 lit        3.  6 lit         4.  5 lit

ANS:   1

9.Afrer 38 litres of petrol were poured in to a tank, it was still 5% emply. How much petrol must be poured into the taken in order to fill it ?

  1. 38 lit           2.     40 lit     3.  38.5 lit        4. 2 lit

 ANS: 4

10.What quantily of water shoold be added to reduce 9 litres of 50% acidic liquid to 30% acidic liquid ?

  1. 3 lit              2.       4 lit               3.  6 lit       4   8 lit

ANS: 3

Speak Your Mind

*